lorem
lorem
IMG_6365
[Home] [Geschiedenis] [Organisatie] [Rijksmonument] [Foto's] [Contact]

De woonvereniging

Het pand Stationsstraat 32 is eigendom van de woonvereniging met dezelfde naam. Het is een mix van  collectief en individueel eigendom. Leden van de woonvereniging zijn de bewoners. Zij zijn ook degenen die beslissingen nemen over het onderhoud van het pand. Daarnaast kennen we oud-leden die vroeger in het huis gewoond hebben.

Het vermogen van de vereniging is voor een deel van alle mensen die sinds 1986 in het pand gewoon hebben. Iedereen is dus nog steeds (voor een stukje) mede-eigenaar. Deze constructie is destijds gekozen om ledenwisselingen zo eenvoudig mogelijk te maken.

Hoewel de juridisch vormgeving in 2011 gewijzigd moest worden in verband met veranderingen in wetgeving, zijn de principes van het wonen sinds de start in 1986 vrijwel ongewijzigd gebleven. Met elkaar zorgen we er voor dat het pand goed onderhouden wordt en beschikbaar blijft voor gemeenschappelijk wonen.

Wij kiezen bewust voor het wonen met meer mensen in een groot pand. We  zijn betrokken bij elkaar, maar hebben daarnaast ons eigen leven. Wij  eten 4 dagen gezamenlijk, ieder van ons kookt 1 dag per week. We  organiseren enkele keren per jaar een klusdag voor werk aan het huis of  de tuin. Twee van de huidige groepsleden hebben tevens werkruimte in het pand.  De gemeenschappelijke woonkamer beneden wordt regelmatig gebruikt voor  kleine concerten, vergaderingen en workshops. 

[Home] [Geschiedenis] [Organisatie] [Rijksmonument] [Foto's] [Contact]