IMG_6365
IMG_6285
IMG_6375

Woongroep in Tilburg, hartje centrum in een prachtig, monumentaal herenhuis, zoekt een huisgenoot. Een stel kan eventueel ook.

Op dit moment wonen er 2 mannen en 2 vrouwen in het pand. Sinds 1 maart 2017 is er een ruimte op de 2e verdieping vrij gekomen voor een nieuwe bewoner. Er gaat 1 man weg. De leeftijd van de overblijvende bewoners (waarvan één stel) ligt tussen 58 en 64.

De privé ruimte op de 2e verdieping bestaat uit een ruime woonkamer, slaapkamer en een extra kamer. Op de verdieping is een gezamenlijke douche, toilet, een kleine keuken en bergruimte.

 

Het huis

Op de begane grond liggen een grote keuken en een gemeenschappelijke woonkamer. Deze woonkamer wordt af en toe gebruikt voor kleine concerten, vergaderingen en workshops. De grote tuin, achter het huis is, ook gemeenschappelijk. Achter het huis staat nog een schuur. Twee van de huidige groepsleden hebben tevens werkruimte in het pand.

 

De woongroep

Wij kiezen bewust voor het wonen met meer mensen in een groot pand. We zijn betrokken bij elkaar, maar hebben daarnaast ons eigen leven. Wij eten 4 dagen gezamenlijk, ieder van ons kookt 1 dag per week. We organiseren enkele keren per jaar een klusdag voor werk aan het huis of de tuin.

 

Wij zoeken:

Als je je aangetrokken voelt tot het wonen in een woongroep, op jezelf kunt zijn én graag mensen om je heen hebt, pas je wellicht bij onze woongroep. Daarnaast hechten wij er aan dat je medeverantwoordelijkheid draagt voor huis en tuin.

We zoeken in eerste instantie een alleenstaande, maar een stel is ook mogelijk, omdat over enkele jaren de woon- en werkruimten waarschijnlijk herschikt worden.

 

Financiën

Het huis is eigendom van de woonvereniging S32, waarvan de bewoners de enige leden zijn. Met elkaar delen wij de lasten van het pand. De maandelijkse lasten van de vrijkomende woonruimte zijn voor een alleenstaande  ca. € 650 voor de kale woonlasten + € 250 voor bijkomende lasten (GWL, telefoon, internet, tv, tuin, gemeenschappelijke ruimte, onderhoud, enz.). De nieuwe bewoner neemt een aandeel in het eigendom van de vereniging over van de vertrekkende bewoner. Een vast inkomen is daarom gewenst.
Voor een stel liggen de woonlasten iets hoger: in totaal (incl. bijkomende kosten) ca. € 1200 per maand. De woonlasten kunnen van jaar tot jaar iets variëren, afhankelijk wat we daarover met elkaar beslissen.
Mocht koop niet haalbaar zijn, dan zijn andere constructies (soort huur) bespreekbaar.
 

Nieuwsgierig?

Woonvereniging S32, Stationsstraat 32, 5038 ED Tilburg, email: info@s32.nl